Gwenny Eeckels Studio


Passie via de paplepel

Gwenny Eeckels kreeg de liefde voor de fotografie van haar vader. Met zijn Pentax K1000 en schreef zich in aan het Stedelijk Instituut voor Sierkunsten en Ambachten in Antwerpen. Ze volgde er twee jaar les en was begeesterd door het intrigerende spel van licht en donker, kleur en schaduwen.

Keerpunt
In 2000 zette Gwenny haar fotografie studies ‘on hold’. Maar dankzij haar professionele activiteiten in de entertainmentindustrie, kwam ze voortdurend in contact met muzikanten en artiesten.
Gwenny: 
“In 2006 kreeg ik de kans om Helmut Lotti te fotograferen in New York voor het album The Crooners.
Een mooie aanzet om fotografie weer op te pikken.

Gwenny Eeckels selfportrait 2021

Analoog naar digitaal
Gwenny maakte alsnog haar studies af in avondschool.
 

Lifting the veil
Portretten die de schoonheid van gezichten, getekend door het leven, vatten in één momentopname.
Gwenny: “We worden allemaal geboren met een min of meer ‘onbesproken’ uitdrukking. Naarmate we ouder worden, drukt ons gezicht steeds meer onze persoonlijkheid uit. En ook onze individuele levenservaring zit erin weerspiegeld. Mijn ambitie is om die gezichten zó weer te geven dat ze de onderliggende ziel blootleggen.
Een heel verhaal verteld in één momentopname

Gwenny Eeckels 2 Selfportrait 2021

The studio

The studio

Gwenny Eeckels studio
Gwenny Eeckels Studio Make up
Studio Gwenny Eeckels Greenroom

ROUTE NAAR DE STUDIO

De studio is gelegen in hartje centrum Antwerpen voorzien van privé parkeer gelegenheid in het gebouw.

Gwenny Eeckels Studio
Korte Sint-Annastraat 6
B – 2000 Antwerpen
+ 32 (0) 477 60 01 60
portraits@gwennyeeckels.com


Passie via de paplepel

Gwenny Eeckels kreeg de liefde voor de fotografie met de paplepel ingegeven. Haar vader, een hobbyfotograaf, raakte een gevoelige snaar toen hij zijn spulletjes aan Gwenny overliet. Ze ging meteen aan de slag met zijn Pentax K1000 en schreef zich in aan het Stedelijk Instituut voor Sierkunsten en Ambachten in Antwerpen. Ze volgde er twee jaar les en was begeesterd door het intrigerende spel van licht en donker, kleur en schaduwen.

Keerpunt
In 2000 zette Gwenny haar fotografiestudies even ‘on hold’. Dankzij haar professionele activiteiten in de entertainmentindustrie, kwam ze voortdurend in contact met muzikanten en artiesten. Gwenny:
“In 2006 kreeg ik de kans om Helmut Lotti te fotograferen voor het album The Crooners – een kans die ik met beide handen greep. Het resultaat mocht er zijn. De foto’s sluiten perfect aan bij de thematiek van evergreens met een vette knipoog naar de jaren veertig.

Gwenny Eeckels selfportrait 2021

Analoog naar digitaal
Gwenny maakte alsnog haar studies af in avondschool. Ze was gefascineerd door de verschillen in analoge en digitale fotografie. Het plezier om te spelen met artistieke en ambachtelijke facetten van ‘oude’ fotografievormen.
Maar ook met de meer toegankelijke en commerciële digitale fotografie. Van doka naar lightroom op het beeldscherm – een gigantische (r)evolutie.

Lifting the veil
De ultieme hartstocht van Gwenny? Portretten die de schoonheid van gezichten, getekend door het leven, vatten in één momentopname. Gwenny: “We worden allemaal geboren met een min of meer ‘onbesproken’ uitdrukking. Naarmate we ouder worden, drukt ons gezicht steeds meer onze persoonlijkheid uit. En ook onze individuele levenservaring zit erin weerspiegeld. Mijn ambitie is om die anonieme gezichten zó weer te geven dat ze de onderliggende ziel blootleggen. Een heel verhaal verteld in één momentopname

Gwenny Eeckels 2 Selfportrait 2021

The studio

Gwenny Eeckels Photography
Korte Sint-Annastraat 6
B – 2000 Antwerpen
+ 32 (0) 477 60 01 60
portraits@gwennyeeckels.com

Gwenny Eeckels studio
Gwenny Eeckels Studio Make up
Studio Gwenny Eeckels Greenroom

ROUTE NAAR DE STUDIO

Scroll naar top
Gwenny Eeckels Photographer Korte Sint Annastraat 6, 2000 Antwerp, Belgium
Sing up for the newsletter
Sing up for the newsletter

Gwenny Eeckels Photographer,
Korte Sint Annastraat 6, 2000 Antwerp, Belgium